Університет у міжнародному рейтингу університетів світу Ranking Web of Universities (Webometrics) — 22-й

Опублікована оновлена липнева редакція рейтингу університетів світу Ranking Web of Universities (Webometrics) (July 2022 Edition 2022.2.beta)(https://www.webometrics.info/en/europe/ukraine%20?fbclid=IwAR2s8lzioUaAJ3APKERfLDDEELPZ37ur99Z3YezHZo_E1JRbdup-KsuuISo). Згідно з нею, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя займає 3746 місце у світі та високу позицію серед університетів України — 22 позиція у 2022 році.

Webometrics є одним з найбільших та найвідоміших рейтингів світу. Починаючи з 2004 року і кожні шість місяців групою The Cybermetrics Lab (Іспанська національна дослідницька рада, CSIC) виконується незалежне, об'єктивне, вільне, відкрите наукове дослідження інформації про роботу університетів з усього світу, яка базується на їх веб-присутності. Загалом цього разу представленість у веб-просторі було оцінено для більш ніж 31 тисячі вишів світу. Від України в рейтингу представлено понад 200 ЗВО.

Для складання рейтингу Webometrics враховано такі параметри, як: «Видимість» (Impact), «Прозорість» (Openness) та «Якість» (Excellence). Найбільш високо ТНТУ оцінено за показником «Прозорість», де оцінюється сума цитувань дослідників за даними Google Scholar.