ТНТУ приєднався до найбільшого професійного об’єднання — Конфедерації будівельників України

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя відтепер є членом Конфедерації будівельників України. Таке рішення було ухвалене на розширеному засіданні Ради директорів КБУ 10 серпня 2022 року. На засіданні завідувач кафедри будівельної механіки ТНТУ, д.т.н., доц. Володимир Ясній представив університет, розповів про наукову роботу та можливі напрями співпраці.

У засіданні взяли участь: Президент КБУ Лев Парцхаладзе, Мінрегіон, Державна інспекція архітектури та містобудування України, представники профільного комітету Верховної Ради України, народні депутати та керівники провідних українських бізнес-асоціацій, а також очільники Федерації європейської будівельної промисловості (FIEC), члени Ради директорів Конфедерації. Головний меседж зустрічі - консолідація спільних зусиль бізнесу щодо подолання наслідків російської воєнної агресії в Україні та координація дій для майбутньої відбудови країни.

Сертифікат про вступ до дійсних членів КБУ ректору університету Миколі Митнику вручив новий керівник представництва КБУ в Тернопільській області Василь Будзик.

Конфедерація будівельників України — сучасна, мобільна та високотехнологічна платформа і є найбільшим та найвпливовішим об'єднанням будівельної галузі з 2011 року. До складу об’єднання входять понад 800 будівельних компаній і професійних об’єднань. Конфедерація має свої представництва в усіх регіонах України. З 2019 року КБУ приєдналося до Федерації європейської будівельної галузі (FIEC), що є представником інтересів будівельного бізнесу в ЄС, до якої входять 31 національна європейська федерація-учасниця із 27 країн. Ключове завдання КБУ, як флагмана української будівельної галузі полягає в сприянні впровадженню європейських цінностей на будівельному ринку України, гармонізації стандартів та підвищенні інвестиційного клімату. Конфедерація Будівельників України на сьогодні є синергією професійних об’єднань (будівельників, IT-фахівців, юристів та інших організацій, які тим чи іншим чином пов'язані з будівництвом), хабом для акумуляції ідей та реалізації справ задля якісного розвитку країни в будівельній галузі.

Членство у КБУ надасть широкі можливості у налагодженні партнерських зв’язків, участі університету у формуванні ринку будівельних послуг та прогресивних нормативно-правових правил гри, що відкриває нові перспективи для реалізації передових прогресивних наукових проєктів.

ТНТУ та кафедра будівельної механіки готові до плідної співпраці, ефективної та результативної роботи задля розвитку української будівельної галузі.