Запрацювала нова платформа «Цифрові сервіси для освіти України»

7 грудня 2022 року відбулася онлайн-презентація веб-ресурсу «Цифрові сервіси для освіти України», створенням якого під егідою Міністерства освіти і науки України займався колектив волонтерів і спонсорів. В інтернет-просторі сайт проекту «Цифрові сервіси для освіти України» можна відвідати за адресою mooc4ua.online.

У Youtube можна переглянути відеозапис Вебінару-презентації ресурсу «Цифрові сервіси для освіти України»(https://www.youtube.com/watch?v=bUr9OI-wrSA)

Сайт проєкту інтегрував у собі всю важливу інформацію, що стосується напрацювань МОН за останній рік щодо забезпечення безкоштовного доступу до кращих світових цифрових освітніх ресурсів та інструментів онлайн-навчання для потреб освітянської спільноти України.

Зокрема, на сайті подано інструкції та необхідні посилання для отримання безкоштовного доступу до контенту таких всесвітньо відомих платформ, як Coursera, Udemy, edX та Labster в рамках програм, наданих освітнім закладам України. Використання масових відкритих онлайн курсів (MOOC — Massive Open Online Courses) та допоміжних матеріалів стане у нагоді як науково-педагогічним працівникам, так і студентам.

LABSTER
Сотні віртуальних симуляторів зроблять ваші дисципліни інтерактивними
edX
edX Online Campus
UDEMY
Найбільша у світі навчальна платформа за кількістю онлайн курсів
COUSERA
6800+ онлайн курсів курсів з безкоштовними сертифікатами від провідних університетів та компаній світу

Веб-ресурс також публікує повідомлення про події, пов’язані з електронним навчанням, що відбулися в Україні та планує стати платформою для обміну досвідом між освітянами.

Студенти та викладачі мають можливість безкоштовно отримати доступ до платного контенту та платних сертифікатів.

Сподіваємось, що отриманий доступ до навчальних матеріалів світового рівня стане важливим фактором у розвитку вітчизняної освіти і нашого університету.

За додатковою інформацією звертатися: shkod@tntu.edu.ua

Центр електронного навчання