Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» освоюють нові фахові компетенції

З метою наочного ознайомлення з діяльністю готельно-ресторанного підприємства для студентів першого й другого курсів факультету економіки та менеджменту (спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа») керівниками курсів «Вступ до гостинності», «Туризмознавство» та «Бізнес-культура» доцентами кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг Островською Галиною Йосипівною і Владимир Ольгою Михайлівною було організовано пізнавальну екскурсію на базі готельно-ресторанного комплексу «AvalonPalace» (проспект Степана Бандери, 2, Тернопіль), постійного стейкхолдера і партнера університету. Захід відбувся за сприяння завідувача кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг, доктора економічних наук, доцента Шерстюка Романа Петровича.

Екскурсію провела головний адміністратор готельно-ресторанного комплексу «AvalonPalace» Кравець Тамара Віталіївна, яка розповіла про історію створення, структуру управління, концепцію стандартів обслуговування, види послуг та інші напрями діяльності підприємства на ринку туристичних послуг. Під час екскурсії студенти мали змогу відвідати номери різних категорій, рецепцію, кухню та зали ресторану, конференц-зали готелю. При цьому кожну ланку в безперервному процесі надання послуг у готелі та ресторані було представлено та детально охарактеризовано фахівцями: адміністратором готелю, менеджером з бронювання, директором ресторану, шеф-кухарем, бар-менеджером та сомельє. Як результат студенти ознайомилися з особливостями майбутньої професійної діяльності та сучасними вимогами до фахових компетенцій, якими повинні володіти креативні фахівці у сфері індустрії гостинності.

Такі просвітницькі заходи та зустрічі здобувачів вищої освіти зі стейкхолдерами є ефективними для здобуття практичного досвіду. Під час спілкування з роботодавцями майбутні фахівці з готельно-ресторанної справи та туризму опановують нові корисні навички, а викладачі підвищують власний професійний рівень. Серед низки напрацювань кафедри є співпраця з роботодавцями та бізнесом, як один з пріоритетних напрямів діяльності Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.