Міжнародний день жінок і дівчат у науці: запрошуємо на зустріч з науковицями ТНТУ

Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя, кафедра українознавства та філософії, Центр гендерних досліджень ТНТУ запрошують учениць та учнів тернопільських шкіл та коледжів на Special Event Tour «Дівчата в Науці».

Захід присвячений Міжнародному дню жінок і дівчат у науці.

Міжнародна статистика підтверджує той факт, що навіть у 2022 році жінки, які становлять половину населення світу*, складають лише 30% дослідниць у науковому просторі. Ще менший відсоток жінок будує кар’єру в техніці, інженерії та математиці (STEM). Усі міжнародні спільноти прагнуть виправити цю невідповідність, і ми є частиною цього процесу.

Україна — це європейська країна, зараз наше суспільство платить надвисоку ціну за те, щоб його громадяни могли активно розвиватись та досягати успіху у будь-яких сферах, незалежно від статі, походження чи інших чинників.

ТНТУ щиро вітає процес популяризації науки серед дівчат. Університетська концепція освітнього процесу спрямована на те, щоб потенціал кожної/кожного був максимально розкритий та втілений. Тому ми запрошуємо учениць та учнів шкіл Тернополя долучитись до Відкритого Заходу «Дівчата у науці», під час якого університетська команда поділиться позитивним досвідом реалізації жінок та дівчат в освітньому та науковому середовищі ЗВО.

  • Ми познайомимо наших гостей з історіями прогресивних науковиць, натхненних студенток та випускниць університету;
  • Поділимось важливими проєктами розвитку
  • Разом з психологинею, консультанткою з навчання та розвитку Мар'яною Гевко
  • Проведемо міні-тренінг «Рівні можливості жінок та чоловіків як основа реалізації прав людини».

Зустрічаємось в Тернопільському національному університеті ім. Івана Пулюя 15 лютого 2023 року о 15.00 (фойє 1 корпусу, вул Руська, 56).

Просимо усіх бажаючих попередньо заповнити Google-форму учасниці/учасника(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKqGQT3wzf407fTV1KhieRfsCbCg3d1kDgChP4ankWIT7uJw/viewform)