В університеті провели реквієм пам’яті героїв Небесної сотні та всіх, хто загинув за збереження незалежності України

Молитвою та щирим спомином 20 лютого 2023 року, у 9-ту річницю трагічних подій на Майдані, академічна спільнота Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя вшанувала Героїв Небесної сотні, Героїв неоголошеної війни на Сході України проти російського агресора, що тривала з 2014 року, та Героїв, які загинули, відстоюючи територіальну цілісність та незалежність нашої держави з початку повномасштабного вторгнення російської федерації з 24 лютого 2022 року.

"У цій війні вже маємо десятки тисяч поранених та загиблих мужніх захисників. Вони стоять в одному ряду з поколіннями борців за волю і державну самостійність, такими як, Воїни Руси-України, лицарі Костянтина Острозького, козаки Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького та Івана Мазепи, воїни Армії Української Народної Республіки та Західно-Української народної республіки, вояки Української Повстанської Армії" — зазначив ведучий заходу Олександр Кот.

"Серед Новітніх Героїв України хочемо згадати студента нашого університету — Степана Стефурака, який назавжди залишився третьокурсником. Він був хорошим другом і великим патріотом своєї Батьківщини, а його гасло звучало так: «Рабів до раю не пускають! Слава нації!». Степан брав активну участь у Революції гідності під час зимових подій на Майдані. А навесні 2014 року пішов добровольцем на Схід, аби захищати територіальну цілісність і суверенність Української держави, за яку загинув 22 вересня 2014 року" — наголосила ведуча Вікторія Ваврічен.

Під час реквієму студентська спільнота запалила свічі пам'яті, а духовний капелан університету отець Ярослав Шевчук відслужив поминальний молебень. Студенти також вирушили до меморіальної дошки Степану Стефураку, де поклали квіти.

Людина живе доти, допоки живе пам’ять про неї. Проходячи повз пам’ятники, які щораз більше з’являються в Україні, пам’ятаймо про них — героїв Майдану, героїв війни України з російськими окупантами, героїв Крут та УПА, героїв 1-ї та 2-ї світових воєн, всіх тих, хто віддали життя за незалежність і суверенітет Української держави та її майбутнє!