Студенти ТНТУ взяли участь у змаганнях з кібербезпеки під егідою Держспецзв'язку/UA30CTF

25 лютого 2023 року в Києві за підтримки Держспецзв’язку відбулися змагання UA30CTF з кібербезпеки, в яких взяли участь 156 студентів ІІІ-VІ курсів з 22 закладів вищої освіти України.

Наш університет на цих змаганнях представили дві команди: команда «Богдан і решта» (Слупський Богдан — капітан, Ревура Дмитро, Микитюк Тарас, Бурмістрова Наталя, Ковальчук Олеся) та команда «Zugzwang» (Філь Антон — капітан, Юречко Олександр, Галанський Ілля, Столярик Юрій, Демчишин Максим.

Змагання проходили у форматі гри #Jeopardy CTF, де впродовж шести годин команди вирішували 25 завдань як на логіку, так і на пошук та експлуатацію вразливостей. Змагання були спрямовані на перевірку навичок учасників з різних аспектів кібербезпеки, таких як захист від атак, криптографія, реверс-інженерія, стеганографія, аналіз мережевого трафіку й інше. Проводились змагання в режимі реального часу, тому учасники повинні були діяти швидко та ефективно.

Студенти факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії продемонстрували високий рівень знань та навичок з кібербезпеки, що стало додатковим підтвердженням успішної роботи університету в підготовці фахівців у цій галузі. За словами учасників, змагання були досить складними, але ентузіазм та завзяття допомогли змагатись впевнено.

UA30CTF — це важлива подія в галузі кібербезпеки, яка допомагає студентам розвивати свої навички та є платформою для обміну досвідом та знаннями між студентами різних університетів.