Розвиток, перспективи та правила прийому на навчання: підсумки квітневого засідання вченої ради університету

На черговому засіданні вченої ради, яке відбулося 23 квітня , розглянуто актуальні питання діяльності університету.

Рішенням вченої ради вчене звання доцента присвоєно доценту кафедри української та іноземних мов Олегу БОДНАРУ і доценту кафедри економіки та фінансів Андрію КРУПЦІ. Щиро вітаємо Олега Ігоровича та Андрія Ярославовича і бажаємо подальших успіхів!

Про реалізацію Стратегії соціально-економічного і фінансово-господарського розвитку університету доповідав проректор з економіки та розвитку Роман ШЕРСТЮК. Він проаналізував виконання основних стратегічних цілей, передбачених Стратегією, відзначив, що в умовах воєнного часу деякі цілі неможливо реалізувати.

Про планування попереднього навчального навантаження на 2024/2025 навчальний рік доповідав перший проректор Олег ЛЯШУК, який проаналізував прогнозні показники набору здобувачів вищої освіти в наступному році, підкреслив важливість ефективної профорієнтаційної роботи і необхідність, в окремих випадках, корегування навчальних планів.

Керівник відділу перспективних технологій та енергоменеджменту Григорій ХИМИЧ звітував про роботу за 2019-2024 роки. Він окреслив основні завдання, які вирішують працівники відділу, відзначив проєкти, які були виконані впродовж 5 років на замовлення місцевої влади та підприємств області в галузі проведення енергоаудитів та розроблення проєктно-кошторисної документації для енергомодернізації об’єктів. Серед основних задач відділу — впровадження системи енергоменеджменту в університеті, завершення робіт щодо паспортизації навчальних корпусів та гуртожитків.

З розглянутих питань з врахуванням пропозицій членів вченої ради, які були подані в процесі обговорення, прийнято відповідні ухвали.

За пропозицією голови атестаційної комісії вченої ради Євгенії ЯВОРСЬКОЇ за поданням структурних підрозділів ряд працівників, науково-педагогічних працівників і студентів університету представлено до нагородження грамотами на обласному, міському та університетському рівні. Вчена рада також погодила представлення до відомчих нагород працівників ВСП «Гусятинський фаховий коледж».

На засіданні затверджено Правила прийому на навчання до Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя в 2024 році; до ВСП "Тернопільський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя" для здобуття ступеня бакалавра в 2024 році та для здобуття освітньо-професійного ступеня «фаховий молодший бакалавр» в 2024 році до ВСП «Тернопільський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя», ВСП «Гусятинський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя», ВСП «Зборівський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя».

Затверджено ряд положень – про офіційну веб-сторінку університету; про відділ видавничо-редакційних робіт бібліотеки; про навчально-методичні курси для працівників протезно-ортопедичних підприємств; внесено зміни до положень — про порядок видання монографій; про порядок обрання та прийняття на роботу науково-педагогічних працівників, а також рекомендації науково-технічної та науково-методичної рад.