Міжнародний науково-практичний форум
«Наука і бізнес — основа розвитку економіки»

11 - 12 жовтня 2012 року на базі Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара та Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені О.М.Макарова проходив Міжнародний науково-практичний форум «Наука і бізнес — основа розвитку економіки». Це перший захід, на якому так широко представлені досягнення вузівської науки, захід — спрямований на налагодження кооперації між наукою та бізнесом.

Близько 80-ти провідних вищих навчальних закладів України продемонстрували наукові розробки. Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя представляла делегація у наступному складі:

  • Ясній Петро Володимирович — проф., д.т.н., ректор університету;
  • Паламар Михайло Іванович — доц., к.т.н., зав. кафедрою приладів і контрольно-вимірювальних систем;
  • Ярема Ігор Теодорович — к.т.н., зав. лабораторією по застосуванню полімерних конструкційних матеріалів у газотранспортному обладнанні;
  • Химич Григорій Петрович — директор науково-навчального інституту інформаційних систем.

На форумі були представлені наукові розробки за напрямами: машинобудування, приладобудування (прилади і системи на базі мікроконтролерів, електроніки та комп’ютерної техніки), антенна техніка та пристрої НВЧ, полімерні композиційні матеріали та вироби для нафто- та газотранспортного обладнання і мереж, високоефективні блоки живлення, вироби на основі альтернативних джерел енергії (міні ГЕС), світлотехніка, екологія (кавітаційне очищення води), методи випробування будівельних матеріалів, методи неруйнівного контролю старіння металів і визначення залишкового ресурсу.