Тернопільський національний технічний університет
імені Івана Пулюя
торує дорогу для розвитку підприємництва
та готує висококваліфіковані кадри

17 жовтня 2012 року у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбулася науково-практична конференція за темою «Шляхи розвитку науки про підприємництво та підготовка кадрів на інноваційних засадах». Ініціатором конференції була кафедра менеджменту підприємницької діяльності ТНТУ ім. І. Пулюя. У її роботі взяли участь зацікавлені представники університету, органів державної влади, місцевого самоврядування, Тернопільського національного економічного університету, представники окремих вищих навчальних закладів України. А також представники провідних підприємств регіону, серед яких заступник генерального директора з розвитку ТОВ «ОСП Корпорація Ватра» Вовк Я.Ю., за підтримки якого випущено книгу «Ресурсономіка: теоретичні та прикладні аспекти», а також голова правління Тернопільської меблевої фабрики, меценат та засновник премії для молодих науковців Бородюк М. С.

З вітальним словом виступив як ректор ТНТУ ім. І. Пулюя П.В. Ясній, так і представники органів державної влади та місцевого самоврядування. Учасники конференції схвально прийняли доповіді молодих науковців, зокрема Ірини Вовк на тему «Ресурсономіка: теоретичні та прикладні аспекти» та Романа Оксентюка на тему «Стратегія Інтернет-просування продукту в умовах підприємницького конкурентного середовища».

Оскільки конференція була приурочена до 10-ти річчя кафедри менеджменту підприємницької діяльності ТНТУ ім. І. Пулюя, керівництво університету відзначило кращих працівників грамотами. У контексті конференції було підведено підсумки засідання конкурсної комісії з відбору наукових робіт учених університету. Відтак Свідоцтвом Фонду неординарних ідей і проектів відзначено роботи В. Андрійчука, Ю. Вовка, Б. Оробчука, С. Поталіцина.

За підсумками роботи конференції прийнято рекомендації щодо вдосконалення процесів організації навчання, підготовки кадрів та підвищення їх кваліфікації, організації науково-дослідної роботи, видавничої діяльності, зміцнення матеріально-технічної бази, а також налагодження тісної співпраці з провідними підприємствами регіону з приводу працевлаштування і кар’єрного росту успішних студентів ТНТУ ім. І. Пулюя.

Ольга Владимир
керівник прес-центру при
кафедрі менеджменту підприємницької діяльності