Візит ректора університету П.В. Яснія
до Мережі вищих інженерних шкіл Франції

З 30 жовтня по 6 листопада ректор університету Петро Ясній та директор Центру франко-української наукової кооперації і підготовки персоналу Михайло Петрик перебували з робочим візитом в Університеті П'єра і Марії Кюрі й інших навчальних закладах та генеральному офісі Мережі вищих інженерних шкіл Франції у м. Париж та м. Сержі.

Нагадаємо, що 5 квітня цього року Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя уклав Партнерську угоду про співробітництво щодо одержання подвійного ступеня Магістра у вищих інженерних навчальних закладах Франції - членах Мережі «n+i».

В ході візиту ректор Петро Ясній та Михайло Петрик відвідали Міжнародне бюро Мережі Вищих Інженерних Шкіл Франції «n+i» та зустрілись із її президентом Жан-П’єром Тротіньоном. Далі відбувся візит делегації ТНТУ до Вищої Міжнародної школи комп’ютерних наук та інформаційних технологій EISTI у м. Сержі. У Вищій школі EISTI Петро Ясній та Михайло Петрик відвідали кафедри та лабораторії, а також з керівництвом та викладачами школи провели обговорення особливостей підготовки магістрів з програмної інженерії, комп'ютерних наук та інформаційних технологій у даному закладі та Університеті П'єра і Марії Кюрі за програмою Мережі «n+i».

Корисним було відвідування Вищої школи промислової фізики та хімії Парижу ESPCI Paris Tech та Університету П'єра і Марії Кюрі Париж 6, з якими ТНТУ веде довготривалу наукову кооперацію в галузі досліджень компетитивної дифузії нанопористих матеріалів. Професор Університету П'єра і Марії Кюрі та ESPCI Жак Фресард, який є давнім партнером нашого університету, поряд з обговоренням перспективних напрямів спільних наукових досліджень, провів змістовну екскурсію у музеї видатного фізика Пєра Кюрі. Візит дозволив встановити рівноправні та взаємовигідні відносини з університетами Мережі вищих інженерних шкіл Франції.

12 листопада 2012 року делегація Мережі Вищих Інженерних Шкіл Франції «n+i» на чолі із заступником генерального директора Мережі, професором Вищої національної гірничої інженерної школи м. Нансі Жераром Мішо прибуде до Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. До складу французької делегації також входять директор Вищої національної школи електрики і механіки м. Нансі (ENSEM) професор Бернард Дава та керівник департамету міжнародної кооперації Вищої Міжнародної школи комп’ютерних наук та інформаційних технологій EISTI Марі-Жозе Ламер. Метою такої зустрічі є презентація нових освітніх програм, у тому числі обговорення реалізації вперше в Україні програми подвійних дипломів магістрів з інженерних спеціальностей Мережі «n+i» й ТНТУ, організація академічної мобільності студентів та викладачів між ТНТУ і французькими університетами, впровадження принципів Болонської програми у навчальний процес, підготовка проектів наукового та освітнього співробітництва за програмами ЄС.