Візит делегації Мережі вищих інженерних шкіл Франції "n+i"

12 листопада 2012 року в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя перебувала делегація із Франції. Представники Мережі вищих інженерних шкіл Франції "n+i" презентували програму подвійних дипломів, адже цього року ТНТУ уклав угоду про співробітництво щодо одержання подвійного ступеня Магістра у вищих інженерних навчальних закладах Франції — членах Мережі "n+i". Для презентації програми у Тернопіль завітали заступник генерального директора Мережі вищих інженерних шкіл Франції "n+i" Жерар Мішо, директор Вищої національної школи електрики і механіки міста Нансі Бернард Дава та керівник департаменту міжнародної кооперації Вищої Міжнародної школи комп'ютерних наук та інформаційних технологій Марі-Жозе Ламер.

В ході зустрічі відбулися освітньо-методичний семінар «Програма подвійних дипломів з Мережею вищих інженерних шкіл Франції "n+i"» для викладачів університету, а також презентація програми Мережі "n+i" для студентів ТНТУ.

Як зазначив, заступник генерального директора Мережі вищих інженерних шкіл Франції Жерар Мішо: «Навчатись у Франції студенти-магістри зможуть за напрямами підготовки: комп'ютерні науки, програмна інженерія, будівництво, автоматизація та комп’ютерно–інтегровані технології, електротехніка та електротехнології. Здобувати освіту за кордоном зможе кожен, хто матиме хороші успіхи у фахових дисциплінах та добре володітиме французькою».

Французькі колеги здійснили екскурсію університетом: відвідали окремі лабораторії факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії, механіко-технологічного та електромеханічного факультетів, Регіональної мережевої академії Сisco, оглянули музей Івана Пулюя та університету .