IV Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2013»

28 лютого - 2 березня 2013 року у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбулася IV Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти — 2013».

Її організаторами виступили Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, компанія «Виставковий світ».

Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» за своїм фаховим і науковим рівнем, чисельністю учасників є найбільш рейтинговою та широкомасштабною освітянською виставкою в Україні: на виставці було представлено 960 навчальних закладів, наукових установ, регіональних органів управління освітою, видавництв, фондів, а також учасників з Чехії, Естонії, Польщі, Словаччини, Росії, Франції, Австрії, Італії, США.

Під час урочистого відкриття виставки, у якому взяли участь заступник Міністра освіти і науки — керівник апарату Олексій Дніпров, Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень та інші високі гості, відбулося нагородження переможців рейтингового виставкового конкурсу серед вищих навчальних закладів ІІІ-IV р.а. Серед переможців конкурсу — Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, який отримав диплом та золоту медаль у номінації «Управління і науково-методичний супровід інноваційного розвитку сучасних закладів освіти», а також Сертифікат «Якість наукових публікацій» за показниками міжнародної наукометричної бази даних SciVerse Scopus. Почесною грамотою «За особистий внесок у зміцнення освітнього потенціалу України» нагороджений ректор ТНТУ Ясній П.В.

Експозиції, представлені на виставці, знайомили гостей з умовами вступу до закладів освіти в 2013 році, з міжнародними освітніми програмами. Були представлені виробники освітнього обладнання та інформаційних систем, на яких презентувалися електронні засоби навчання, мультимедійні навчальні програми, лінгафонні кабінети, мультимедійне аудіовізуальне обладнання та ін.