ЯРМАРОК ВАКАНСІЙ — 2013

14 березня 2013 року у Тернопільському національному технічному університеті ім.І.Пулюя на базі освітньо-мистецького центру «Політехнік» відбувся Ярмарок вакансій — 2013.

Мета заходу полягала у тому, щоб допомогти студентам і випускникам дізнатися більше про найголовніші шляхи пошуку роботи, вимоги роботодавців, правила поведінки на співбесідах, пройти професійну діагностику, організовану Тернопільським міськрайонним центром зайнятості.

Варто відмітити, що Ярмарок вакансій охоплював широке коло запрошених. Взяли участь у заході не лише студенти-політехніки, але і майбутні психологи, студенти 4 курсу Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка. Роботодавців представляли такі відомі компанії, як ВАТ «Ватра», ПАТ «Мотор Січ», агрохолдинг «Мрія», «СЕ-Борднетце Україна», страхова компанія «Уніка», супермаркет «Сільпо», будівельно-господарський гіпермаркет «Епіцентр» та багато інших.

Із вступним словом та привітанням до учасників звернувся ректор університету, професор Ясній Петро Володимирович. Він зазначив: «Такий захід проводиться уже вдруге. Досвід проведення першого Ярмарку вакансій показав, що це ефективний засіб для того, щоб можна було наблизити і познайомити наших випускників із місцем майбутньої роботи, дати їм можливість в ході співбесіди та інтерв'ю з роботодавцями підкоректувати свою траєкторію навчання та кар'єри.» Ректор побажав усім присутнім максимально використати потенціал цієї зустрічі: успішно працевлаштуватися чи навпаки знайти висококваліфікованого фахівця.

Про всебічну підтримку заходів з працевлаштування молоді обласною владою заявив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Гецько Василь Володимирович.

Під час церемонії представлення роботодавців Юлія Слободянюк, керівник відділу пошуку і підбору персоналу компанії «СЕ-Борднетце Україна», навела яскравий приклад того, як понад 200 випусників ТНТУ знайшли своє місце праці у структурі компанії (здебільшого це відділи планування, логістики та інформаційних технологій), а Станіслав Горохівський, який ще рік тому брав участь у Ярмарку вакансій — 2012 як студент ТНТУ, а зараз уже економіст відділу логістики «СЕ-Борднетце Україна», поділився досвідом пошуку роботи та досвідом роботи на підприємстві.

Також почесним гостем і потенційним працедавцем Ярмарку вакансій — 2013 був Рибачук Іван Володимирович, заступник директора Волочиського машинобудівного заводу ПАТ «Мотор Січ». Він розповів, що їхній завод ось уже понад 30 років займає передові позиції серед промислових підприємств Хмельницької області та є структурним підрозділом одного з найбільших в світі і єдиного в Україні підприємства по випуску авіаційних двигунів. Сьогодні тут працює кожна третя сім'я м.Волочиськ, а середній заробіток становить дві з половиною тисячі гривень, для висококваліфікованих працівників — до п'яти тисяч гривень. До речі, четверо випускників Тернопільського технічного університету працевлаштовані саме на цьому підприємстві.

Представлення кожного з роботодавців стало важливим аспектом у пошуку роботи своєї мрії, а проведення Ярмарку вакансій — доброю традицією Тернопільської політехніки.

Про Ярмарок вакансій — 2013 у засобах масової інформації:

Відеосюжет каналу TV-4