Зустріч з українськими школярами

В університеті значна увага при підготовці іноземних громадян звертається не лише на якісну підготовку слухачів та студентів шляхом ґрунтовного вивчення навчальних дисциплін, але й на соціальну та психологічну адаптацію студентів до навчання та проживання в Україні, формування у майбутніх спеціалістів високого рівня загальнолюдських цінностей та міжнаціональної взаємоповаги.

Викладацький склад факультету по роботі з іноземними студентами допомагають іноземцям адаптуватися не тільки в новому освітньому, але й у соціально-культурному середовищі. Розуміння та підтримка, співпереживання й участь у долі кожного студента — принцип роботи факультету, співробітників деканату і педагогів.

Робота з організації адаптації іноземних студентів у нових для них соціально-побутових умовах базується на міжкультурній комунікації.

Так, 8 квітня 2013 року слухачі підготовчого відділення факультету по роботі з іноземними громадянами ТНТУ відвідали Тернопільську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №28. Ініціатором та організатором зустрічі була викладач кафедри української та іноземних мов Кара Н.Я.

Слухачі підготовчого відділення якісно показали свої знання української мови. Вони розповідали про себе та свої країни, читали вірші. Учні та вчителі школи гостинно прийняли іноземних друзів, пригощали варениками та чаєм, разом співали українські народні пісні.