Тиждень здоров'я

З 15 по 21 квітня 2013 року в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя проводився тиждень здорового способу життя. Організаторами заходу виступили активісти студентської ради та студентського профкому ТНТУ. Мета заходу полягала у популяризації ведення здорового способу життя серед молоді, антирекламі шкідливих звичок та у можливості привернути увагу кожного студента до проблем охорони здоров'я. Здоровий спосіб життя — це модно, це круто!

В рамках тижня вдалося реалізувати шість проектів, які разом створили одну масштабну акцію пропаганди здорового способу життя під гаслом «Здоров’я — шлях до успіху».

В понеділок, 15 квітня відбулась масова ранкова зарядка під стінами головного корпусу ТНТУ. Енергійні рухи та веселий настрій учасників створили приємну атмосферу, а тому до активістів студентської ради приєднувались і прості студенти. Цей захід показав, що фізичні вправи не лише важкі, але і корисні, оскільки всі учасники отримали порцію гарного настрою та заряд енергії на весь день.

16 квітня в переході між першим та другим корпусами університету відбулося відкриття виставки плакатів на тему: «Ми — проти шкідливих звичок». Тематичні малюнки та наклейки впродовж усього тижня здоров'я нагадували студентам про шкідливість куріння та алкоголю. Також в цей день Студентська рада ТНТУ провела ще одну доволі цікаву акцію проти куріння. Студенти, озброївшись величезним кульком цукерок та енергійним настроєм, крокували центром міста і незвичайним способом вимагали в перехожих сигарети, тобто обмінювали сигарети на цукерки. Спочатку люди пасивно ставились до такого обміну, проте після переконливих слів активістів почали самі підходити та цікавитись за що роздають шоколадні цекерки і просили поміняти їх сигарети на жменьку ласощів. Здивувала поведінка кількох студентів-іноземців, які, можливо, не розуміли української та віддавали одразу цілу пачку за цукерку. Загалом за період акції було зібрано 50 сигарет у 20 людей. Це маленький крок до того, аби примусити людину кинути курити, і все таки люди замислились над шкідливою звичкою, а отже час був потрачений не дарма. Всі зібрані сигарети було утилізовано, а солодощі - повністю знищено найактивнішими студентами.

17 квітня у читальному залі науково-технічної бібліотеки ТНТУ була проведена відкрита лекція для студентів у вигляді живого діалогу. Лекцію читав член християнської благодійної організації "Милосердя" Файніцький Роман, який поділився власним досвідом боротьби із наркозалежністю та розповів про те, як сам потрапив у наркотенета, і що ця згубна звичка мало не коштувала йому життя. Метою лекції було допомогти молодим людям краще зрозуміти невідомі сторони користі чи шкоди від впливу тютюнопаління, алкоголю, наркотиків.

18 квітня, у четвер, студенти ТНТУ взяли участь у благодійній акції по збору донорської крові «Крапля життя». Студенти здавали кров для людей, яким вона є справді потрібною. Цю акцію планується проводити кілька тижнів підряд для того, аби усі бажаючі могли долучитись до доброї справи і врятувати життя багатьом людям.

19 квітня на відеомоніторах, що знаходяться в корпусах університету транслювавсь міні-фільм про заходи, які студенти провели в рамках тижня здоров'я. До фільму включені результати анонімних анкет, які студенти заповняли напередодні та найяскравіші моменти дійства. Відеозвіт був спрямований на те, аби кожен студент побачив не просто пригоди, а корисні справи студентської спільноти та в майбутньому долучився сам чи з друзями до проведення подібних заходів.

20 квітня, у суботу, активні студенти ТНТУ доєднались до всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою» та разом із іншими студентами, активістами громадських організацій та просто свідомою молоддю допомогли прибрати від сміття парк "Загребелля".