Програма стажування

22 квітня 2013 року в конференц-залі ТНТУ відбулось представлення програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади для студентів 3-5 курсів.

Подія відбулась за підтримки керівництва Студентської ради та виховного відділу ТНТУ. На заході виступили головний староста інтернів ВР, інтерн Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності Володимир Антків та асистент Програми стажування в центральних органах виконавчої влади Мар'яна Добоні. Вони детально розповіли про саму програму, можливості проходження стажування, а також представили Лігу інтернів, яка власне і розвиває Програму стажування, займається покращенням співпраці та зв’язків між її випускниками.

Актуальними напрямками роботи Ліги інтернів також є пошук додаткових джерел підтримки Програми, посилення її навчальної частини тощо.

Програма стажування у Верховній Раді України розпочалася у липні 1995 року за спільної ініціативи Асоціації колишніх членів Конгресу США і Верховної Ради України. Головна iдея заснування Програми полягала у наданнi пiдтримки Верховнiй Радi України через залучення найкращих студентiв та випускникiв вузiв до роботи в комiтетах й апаратi українського Парламенту. Супутньою метою було надання можливостi молодим фахiвцям долучитися до законотворчої роботи, здобути практичний досвiд законодавчого процесу, а також сприяння кадровому оновленню Апарату Верховної Ради України.

Студенти нашого вузу могли ознайомитись із всіма деталями та аспектами стажування, почути відповіді на поставлені запитання, а опісля презентації особисто поговорити з представниками програми.