Всеукраїнський конкурс «Інноваційний прорив — 2013»

19 вересня 2013 року в ТНТУ відбулась презентація Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний прорив — 2013».

«Інноваційний прорив» — це масштабний проект, націлений на розвиток технологічного бізнесу в Україні, метою якого є збільшення економічної ефективності галузевих бізнесів шляхом впровадження інноваційних проектів українських розробників та залучення фінансування для низки відібраних у процесі Конкурсу ідей та проектів Українських розробників, вчених та підприємців.

В рамках всеукраїнського промотуру до Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя завітала координатор вищеназваного проекту Катерина Дегтярук, яку представив проректор з наукової роботи Рогатинський Роман Михайлович.

"Цей конкурс, організований компанією Global Management Challenge, проводиться з 2009 року" — зазначила координатор. Вона розповіла студентам про умови конкурсу та про можливості для учасників конкурсу зробити свій внесок у інноваційний розвиток України і у перспективи власного життя. Саме під девізом «Живи. Працюй. Навчайся» і проходить конкурс «Інноваційний прорив - 2013».

Цього року конкурсні роботи можна подати за чотирма основними напрямками:

  • IT та телекомунікації: додатки, social media, робототехніка, ПЗ та ін;
  • енергетика, альтернативні джерела енергії;
  • медицина, біотехнології та фармація;
  • екологія та ресурсозбереження.

Також передбачена категорія «інше», яка об'єднає проекти, що не відповідають основним напрямам.

Конкурс пройде в шість основних етапів. Заявки на участь у конкурсі приймаються до 25 жовтня. Детальна інформація про конкурс на сайті: http://ukrinnovation.com/ukr/aboutus.htm. Кращі проекти будуть представлені венчурним інвесторам України та США, а переможці отримають можливість розвитку свого проекту в бізнес- інкубаторі Happy Farm і грошовий приз від CRDF Global.