Засідання Наукового товариства імені Шевченка,
присвячене 140-річчю НТШ

3 грудня 2013 року в читальній залі науково-технічної бібліотеки ТНТУ ім.І.Пулюя відбулося засідання Інженерно-технічної комісії Тернопільського осередку Наукового товариства імені Шевченка, присвячене 140-річчю НТШ.

Відкривав засідання ректор університету Петро Ясній. Він привітав учасників ювілейного заходу та вручив членські квитки новим членам Шевченківського осередку. Членські квитки Тернопільського осередку Наукового товариства імені Шевченка отримали професор кафедри інформатики і математичного моделювання Михайлишин М.С., завідувач кафедри приладів і контрольно-вимірювальних систем Паламар М.І., доцент кафедри математичних методів в інженерії Ясній О.П.

Також в рамках ювілейного святкування від імені Інженерно-технічної комісії НТШ ректор Петро Ясній передав бібліотеці університету унікальне видання — І том енциклопедії «Наукове товариство імені Шевченка», присвячене 140-річчю заснування організації. Це перше багатотомне видання про найдавніше громадське товариство в Україні. У першому томі подано 248 гасел та 1181 ілюстрація і картосхема. За своїм змістом пропоноване видання є істотним доповненням до наукових знань про Україну.

У порядок денний засідання були включені наступні питання:

  1. Інформація про ювілейні заходи, що відбулися у Львові 14-16 жовтня 2013р. (Ю.Л. Скоренький)
  2. До історії створення Наукового товариства імені Шевченка (О.М. Рокіцький)
  3. Михайло Яримович — дійсний член НТШ, інженер-винахідник у аеро-космічній галузі (Б.М. Андрушків)
  4. План проведення заходів, приурочених до 200-річниці Т.Г. Шевченка у ТНТУ (Децик О.Я.)
  5. Затвердження звіту про роботу Інженерно-технічної комісії НТШ у ТНТУ за 2013 рік
  6. Обговорення та затвердження плану роботи комісії на 2014 рік