Подорож до Львова

3 травня 2014 року студенти факультету по роботі з іноземними студентами разом із викладачами Крамар І.Ю., Загородною Н.В., Мороз Л.Б. здійснили екскурсійну поїздку у древнє місто Львів.

Зустріч із містом розпочали з відвідин Шевченківського Гаю — етнографічного музею народної архітектури та побуту під відкритим небом, де зібрані архітектурні експонати народного побуту зі всієї Західної України. Студенти мали можливість побачити справжні українські вишиванки, давні дерев’яні церкви, унікальні архітектурні пам’ятки.

Незважаючи на те, що частина студентів уже не раз відвідувала Львів, цього разу вони вперше відкрили для себе нові, досі незнані культурні й історичні місця Леополісу, зокрема, здійснили прогулянку Високим Замком — старим тінистим парком на горі, що височить над містом, з оглядового майданчика якого відкриваються краєвиди, від яких захоплює дух.

Наступною зупинкою була Площа Ринок, яку ще називають серцем Львова — це центр політичного, громадського, культурного і торговельного життя міста впродовж останніх п’яти століть. Крім того, студенти відвідали Домініканський собор, палац графів Потоцьких, майстерню кави та шоколаду, Каплицю Боїмів та інші визначні місця.

І навіть невеликий дощ, який розпочався наприкінці екскурсії, не зумів зіпсувати чудового настрою у студентів та позитивного враження від міста, яке їм дуже сподобалося. «Львів — місто, у яке хочеться повертатися знову і знову», — сказали вони.