День Факультету економіки і підприємницької діяльності

ІV науково-практична конференція
«Теоретичні та прикладні аспекти розвитку економіки»

Святковий концерт

З нагоди 6-річчя Факультету економіки і підприємницької діяльності 21 травня 2014 року в ТНТУ відбулося відкриття ІV науково-практичної конференції «Теоретичні та прикладні аспекти розвитку економіки», участь в якій прийняли представники органів державної влади, представники банківських установ, науковці, викладачі, аспіранти, студенти.

Відкривав конференцію та мовив вступне слово т.в.о. ректора, перший проректор Митник Микола Мирославович. Багато теплих слів і щирих побажань почули студенти і викладачі факультету економіки і підприємницької діяльності від декана факультету Ціх Галини Володимирівни та заступника декана Винник Тетяни Михайлівни.

Зі словами привітань до учасників конференції звернувся заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Бицюра Леонід Олексійович. У своєму виступі він заторкнув важливі економічні аспекти розвитку нашої області.

Тернопільщина здатна і може реалізувати свій основний потенціал — це географічне розміщення. Мова йде про створення мережі логістичних центрів, які мають бути сконцентровані саме в центрі Західної України, а центром Західної України є місто Тернопіль і Тернопільська область. Основне завдання зараз — це відновлення вантажопотоків через Тернопільську область та відновлення діяльності тернопільського аеропорту, як вантажного авіатерміналу, — сказав Леонід Олексійович.

Також говорив Леонід Олексійович і про такий важливий ключовий ресурс як обмін інформацією.

— Володіймо інформацією, ми не повинні замикатися в межах свого університету і міста, ми повинні активно цікавитися, що відбувається за межами міста і області, тоді ми зможемо вийти на якісь об'єктивні моделі планування нашої економіки й реалізувати конкретні проекти, — зазначив заступник голови облдержадміністрації.

З пленарними доповідями на конференції виступили:

  • Монастирський Михайло Олександрович, начальник інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Тернопільській області — «Формування податкової культури в процесі модернізації податкової системи України».
  • Павлов Максим Сергійович, керуючий Тернопільською філією ПАТ КБ «ПриватБанк» — «Банківська платіжна картка: коли час та гроші працюють на тебе».
  • Хомин Петро Якимович, д.е.н., професор — «Амортизація на тлі дуалізму дефініцій».
  • Мариненко Наталія Юріївна, к.е.н., доцент — «Сталий розвиток як необхідна умова розвитку суспільства».
  • Борисова Тетяна Михайлівна, к.е.н., доцент — «Сучасні ринкові виклики некомерційних організацій сфери культури та дозвілля».
  • Кудлак Віталій Ярославович, к.е.н., доцент — «Інтернет як середовище ведення бізнесу».
  • Гарматій Наталія Михайлівна, к.е.н., ст. викладач — «Моделювання стратегій сучасних економічних об'єктів на базі теорії ігор».
  • Шпилик Світлана Василівна, к.е.н., доцент — «Інноваційні засоби маркетингових комунікацій».
  • Лужняк Христина Ігорівна, аспірант — «Економічна функція в системі вищої освіти».

Робота конференції проводилася за секціями:

  1. Актуальні проблеми теорії і практики фінансів, обліку і контролю.
  2. Теоретичні та прикладні аспекти розвитку економічних процесів та їх моделювання.
  3. Інноваційні маркетингові технології підприємств: сучасні тенденції та перспективи розвитку.
  4. Соціально-економічні проблеми теорії і практики розвитку економічних систем.

Під час конференції можна було не лише почути точки зору компетентних в економічній галузі фахівців, але й висловити власні думки з того чи іншого питання. Під час дискусій, а останні на конференції були не рідкістю, учасники досягли спільної мови з багатьох проблемних питань.

Після наполегливої та плідної праці на усіх учасників конференції чекав святковий концерт, який підготували студенти факультету та іноземні студенти ТНТУ.