Зустріч учасників проекту SUCSID у Молдові

В рамках міжнародного проекту TEMPUS «Inter-university Start-up center for students’ innovations development promotion» пройшла чергова зустріч учасників проекту в Молдові (22-27 вересня 2014 року).

Відбулись візити до двох університетів: Academy of economics studies of Moldova (ASEM) (м. Кишинів) та Komrat devlet universiteti (KDU) (м. Комрат). Під час перебування учасники ознайомились із інфраструктурою університетів, яка дає можливість розвинути та реалізувати студентам навики в проектуванні та розвитку бізнесу.

Також було проведено ряд зустрічей декана факультету управління та бізнесу у виробництві Павла Дудкіна та директора міжуніверситетського Стартап центру Ірини Струтинської з представниками інноваційного бізнес-середовища, активними студентами із молдовських Стартап центрів, які уже мають власний інноваційний бізнес.

У відповідності до програми зустрічі, у Молдові відбулись візити до найбільших підприємств переробної галузі, зокрема компаній TOMAI-VINEX та CRICOVA, а також у бізнес-інкубаторі (IACL) в Гагаузії, які продемонстрували, що ідея «трикутника знань», а саме, тісний зв’язок освіти, дослідницької діяльності та технологічних інновацій, реалізовується на практиці.

Під час зустрічей отримано багато інформації, яка може бути використана в роботі із студентами в рамках діяльності Стартап центру ТНТУ.