Спортивні досягнення

14 березня 2015 року на базі кафедри фізичного виховання та спорту Таврійського державного агротехнологічного університету завершився ХІХ Чемпіонат України з гирьового спорту серед дорослих, юніорів та ветеранів, присвячений 120-річчю заснування гирьового спорту в Україні.

У змаганнях взяли участь понад 100 спортсменів із 17 областей України, в тому числі і студент нашого університету — Сергій Сусь (гр. ХВм-51). Сергій Сусь є кандидатом у майстри спорту України.

Чемпіонат України відбувався за програмою поштовх довгим циклом за 10 хвилин. Чоловіки та юніори підіймали дві гирі вагою 32 кг, ветерани — 24 і 16 кг, жінки та юніорки — одну гирю вагою 16 кг.

У ваговій категорії до 90 кг успішно виступив Сергій Сусь. Він зайняв друге місце серед юніорів і четверте місце серед дорослих, тим самим виборов право виступити у складі Збірної України на Чемпіонаті світу серед юніорів, що відбудеться у липні 2015 року у м. Печ (Угорщина).

Готував спортсмена до змагань Заслужений тренер України, викладач кафедри фізичного виховання та спорту ТНТУ Кульчицький З.Й.