Науково-технічна конференція

19 - 21 травня 2015 року на базі університету пройшла Міжнародна науково-технічна конференція «Фундаментальні та прикладні проблеми сучасних технологій» присвячена 55-річчю заснування Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя та 170-річчю з дня народження Івана Пулюя.

20 квітня в науково-технічній бібліотеці університету відбулося відкриття конференції. Привітав учасників та урочисто відкрив конференцію проректор з наукової роботи, д.т.н., проф. Рогатинський Роман Михайлович.

У конференції взяло участь 356 авторів, які подали 180 тез за такими напрямами: фізико-технічні основи розвитку нових технологій; нові матеріали, міцність і довговічність елементів конструкцій; сучасні технології в машино- та приладобудуванні; комп’ютерно-інформаційні технології та системи зв’язку; електротехніка та енергозбереження; фундаментальні проблеми харчових біо- та нанотехнологій; економічні та соціальні аспекти нових технологій.

Під час пленарного засідання з доповідями виступили:

  • Олександр Рокіцький (За співавторством з В.Шендеровським) «Іван Пулюй — дорога повернення в Україну»
  • Василь Всильків «Розроблення технології виготовлення гвинтових і шнекових заготовок на основі уніфікацій»
  • Олег Цьонь (За співавторством з Т.Рибаком) «Удосконалення конструкцій дообрізувача гички цукрових буряків активного типу»
  • Катерина Козак (За співавторством з М.Тарасенком, В.Хомишиним) «Динаміка коефіцієнта пульсацій світлового потоку теплових і люмінесцентних джерел світла»

Протокол конференції вів науковий секретар Дзюра В.О.

З матеріалами конференції можна ознайомитися тут.