Студент ТНТУ став випускником Вищої політичної школи

9 - 11 липня 2015 року в м. Косів на Івано-Франківщині відбувся третій етап проекту «Вища політична школа 2015», що реалізовується Центром політичних студій та аналітики за підтримки фонду Конрада Аденауера. Випускником проекту і представником від Тернопільської області став студент п'ятого курсу факультету машинобудування та харчових технологій ТНТУ ім.І.Пулюя Олег Грушицький.

Третій заключний у цьому році навчальний семінар був присвячений верховенству права та правосвідомості. Семінар відкрили представник Фонду Конрада Аденауера в Україні Анна Портнова та представники Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран і Ольга Будник. Програма семінару складалась з лекцій, тренінгів та практичної роботи учасників. Така триєдина модель конструктивного діалогу дозволила застосувати отримані знання на практиці та отримати оцінку від провідних експертів під час семінару.

Окрім лекцій з правових питань, експертом ГО «Закарпатський громадський центр» Андрієм Шекетою було прочитано лекцію на тему: «Розподіл влади — система стримувань і противаг».

В останній день зустрічі учасники представили свої ідеї щодо реформ в Україні та визначили, які кроки необхідно здійснити, щоб зробити нашу державу дійсно правовою.

Як зазначає випускник проекту Олег Грушицький: «Варто відмітити, що вперше під час третього етапу навчання експерти оцінили роботу учасників на відмінно, і відзначили очевидний ріст політичних знань». Студент ТНТУ додає: «Навчання у Вищій політичній школі дало мені базу знань для розуміння ситуації в Україні. Я переконався, що є безліч тем, якими сучасні політики вміло маніпулюють для задоволення власних потреб. Передвиборчі кампанії є яскравим прикладом популізму, який нам успішно нав’язують впродовж десятків років, і дуже складно змінити мислення в правильному напрямку. Вища політична школа ж навпаки — навчає відповідального політичного лідерства, всіляко заохочує молодь долучатися до суспільного політичного життя. Сподіваюсь, у найближчий час все більше молоді захоче брати активну участь у громадському житті свого регіону та країни, а ми, випускники ВПШ, будемо цьому сприяти».