Посвята у студенти

Урочиста Посвята першокурсників у студенти Тернопільського національного технічного університету ім.І.Пулюя відбулася 1 вересня 2015 року в освітньо-мистецькому центрі «Політехнік».

Участь у заході взяли працівники та вище керівництво університету, студентська молодь, першокурсники та їхні батьки, а також почесні гості — голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, директор департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Любомир Крупа, заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської міської ради з наукової роботи Наталія Гайда, голова ПАТ «Тернопільгаз» Олег Караванський, генеральний директор ОСП «Корпорація «Ватра» Василь Щиренко.

Першокурсників та студентську молодь зі святом привітав ректор університету Петро Ясній. Він побажав, щоб усі роки навчання були наповненні для кожного студента новими пошуками та звершеннями, утвердженням як фахівця, як людини, духовно збагаченого та патріотично вихованого громадянина своєї держави, достойного представника молодої української інтелігенції.

У своєму вітальному слові голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна зазначив, що Тернопільський технічний виш підтримує добрі традиції науково-технічної освіти України та є провідним науково-технічним вищим навчальним закладом регіону. Очільник області додав, що саме Тернопільський національний технічний університет ім.І.Пулюя зможе забезпечити нову наукову плеяду технічних працівників, які будуть здатні перетворити Тернопілля не в сировинний додаток, а в потужний промисловий регіон, котрий буде піднімати економіку і краю, і всієї України.

Також голова області Степан Барна нагородив почесними відзнаками Кабінету Міністрів України науковців ТНТУ – завідувача кафедри конструювання верстатів, інструментів та машин, д.т.н., професора Луціва Ігоря Володимировича, завідувача кафедри технології і обладнання зварювального виробництва, д.т.н., професора Підгурського Миколу Івановича, радника ректора, заслуженого діяча науки і техніки України, академіка та дійсного члена Академії інженерних наук України, доктора фізико-математичних наук, професора Шаблія Олега Миколайовича, проректора з науково-педагогічної роботи, к.т.н., доцента Дячука Степана Федоровича, д.ф.-м.н., професора кафедри фізики Дідуха Леоніда Дмитровича.

Опісля виголошення урочистої клятви Боже благословення першокурсники отримали від отця-капелана Ярослава Шевчука з Архикатедрального собору міста Тернополя.

Зі словами привітання до першокурсників звернулися заступник голови студентської профспілки університету, студентський мер міста Тернополя 2013 року Олег Грушицький, голова студентської ради ТНТУ Віталій Забава та від імені деканів університету студентів привітав декан електромеханічного факультету Андрійчук Володимир Андрійович.

Для усіх присутніх у залі виконавці вокальної студії ТНТУ підготували святковий концерт.

Фотогалерея на сторінці Fasebook