ФОРУМ ПАРТНЕРСТВА
«Взаємовигідна співпраця — запорука успіху»
за участю
Надзвичайного і Повноважного Посла Ісламської Республіки Іран в Україні
Мохаммада Бехешті-Монфареда

3 жовтня 2015 року в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбувся Міжнародний форум партнерства «Взаємовигідна співпраця — запорука успіху». Захід організований спільно з Тернопільською обласною державною адміністрацією та Тернопільською обласною радою. Форум пройшов за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Ісламської Республіки Іран в Україні, Його Високоповажності пана Мохаммада Бехешті-Монфареда.

На форумі були присутні також голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Ігор Дулеба, директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Галина Воляник, директор департаменту освіти і науки Любомир Крупа, керівник Тернопільського представництва Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати, радник голови ТОДА Тарас Демкура, директор науково-виробничої фірми «Інтеграл» Ольга Колос, проректор з науково-педагогічної роботи Тернопільського національного економічного університету Олег Адамів, декан факультету іноземних студентів Тернопільського державного медичного університету імені Івана Горбачевського Петро Сельський, начальник відділу міжнародних зв’язків Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Романа Мисула, науковці, викладачі та студенти ТНТУ.

Форум відкрив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. «Тернопіль називають студентською столицею. Ми маємо чим пишатися. Ми знаходимося в одному з кращих вищих навчальних закладів не тільки нашої області, а України. Адже наукові розробки Тернопільського національно-технічного університету імені Івана Пулюя відомі далеко за межами нашої країни,» — наголосив Степан Барна. З вітальним словом до представників університетів Тернополя, науковців, студентів, бізнесменів та промисловців області звернувся ректор ТНТУ, професор Петро Ясній. У вітальному виступі Його Високоповажність пан Мохаммад Бехешті-Монфаред запевнив про готовність його країни до проведення інвестицій, організації економічної та освітньо-культурної співпраці з Україною.

Презентація економічного, науково-технічного, інвестиційного та туристичного потенціалу Тернопільської області була представлена заступником голови — керівником апарату обласної державної адміністрації Віктором Шумадою.

Наукові та освітні можливості Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя розкрив у своїй доповіді ректор, професор Петро Ясній. Ним зазначено вагомі наукові та освітні результати роботи університету, плідну співпрацю з вишами Франції, Німечиини, Великобританії, США, Польщі з академічної мобільності за програмами подвійних дипломів, практики та стажування, виконання спільних проектів Європейського Союзу за програмами Темпус та Еразмус+. Відмічено успішний розвиток дистанційної освіти, вивчення іноземних мов, представлено розробки науково-дослідних лабораторій університету. Особлива увага учасників була привернута до навчання іноземних студентів за бакалаврськими та магістерськими програмами, в тому числі і в рамках спільних факультетів із закордонними університетами. Петро Ясній наголосив, що університет зацікавлений у розвитку взаємовигідної співпраці з вищими навчальними закладами Ісламської Республіки Іран в освітній і науковій галузі.

У презентаціях представників Тернопільського національного економічного університету, Тернопільського державного медичного університету імені Івана Горбачевського та Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка розкрито науковий та навчальний потенціал вишів.

У обговоренні Його Високоповажність пан Мохаммад Бехешті-Монфаред розповів про зацікавлення у співпраці з вищими навчальними закладами Тернопільщини та зазначив перспективні напрями українсько-іранського міжрегіонального співробітництва. Приємне враження залишив гостям також виступ мовою фарсі із вдячними словами на адресу університету студента факультету по роботі з іноземними студентами ТНТУ Шералієва Абдулазіза. Високоповажні гості оглянули також виставку наукових розробок ТНТУ.

Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Іран в Україні, Його Високоповажність пан Мохаммад Бехешті-Монфаред залишив запис у книзі почесних гостей університету щирими словами подяки з сподіваннями на успішний розвиток майбутнього співробітництва з університетом.