Тренінг в межах проекту «Мультикультурний діалог молоді»

Студенти 4 курсу напряму «Маркетинг» взяли участь у триденному тренінгу «Порозуміння молоді — запорука єдності України», що проводився 27 - 29 листопада 2015 року у м. Вінниця з метою налагодження порозуміння і взаємодії серед молоді різних регіонів України та в рамках проекту «Мультикультурний діалог молоді».

Все розпочалося із креативного знайомства учасників, де кожен мав певне завдання, яке було покликане виявити спільні інтереси, хобі чи життєві ситуації різних людей, наприклад, знайти людину, в якої двоє або більше рідних братів і сестер чи тих, які народилися в один місяць, рік, день тощо. У такий спосіб учасники мали змогу краще познайомитися. Після першої вправи усі поринули у вир цікавих, креативних та несподіваних завдань. З однієї сторони пізнавальні завдання здавалися доволі дитячими, а з іншої — з кожним виконаним завданням учасники ставали все більш дружніми та ближчими, тому по закінченню тренінгу прощання для учасників принесло чимало емоцій.

Як зазначають студенти ТНТУ, особливо запам’яталась вправа провідного тренера Максима Студілка «Жива бібліотека», за допомогою якої учасники пережили і сум, і радість, де кожна «книга», тобто оповідач, розповідали свою особливу історію життя. Останній день все ж таки запам’ятався найбільше, оскільки всі розробляли проекти для реалізації у своєму рідному місті, щоб об’єднати молодь різних регіонів. Тернопільська команда, до якої входили Христина Стефанів, Алла Халюта, Марта Зінчук, Оксана Уліновська, Оксана Мазан та Василь Садовий, створили ідею, котру планують втілити весною у Тернополі. За словами наших студентів, ця поїздка для кожного з них дала можливість відкрити у собі щось нове та можливість повірити у те, що кожен з нас своїм маленьким внеском будує велику могутню державу.

Молодь з усіх куточків України зібралася у Вінниці і власним прикладом показала, що місце проживання не є визначальним чинником для тих, хто хоче знайти друзів і будувати нову країну на принципах чесності і професійності.