Візит делегації фірми «Устронянка» (Польща)

3 - 5 лютого 2016 року Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя відвідала делегація фірми «Устронянка» — відомого виробника безалкогольних напоїв у Польщі. Віце-президент фірми пан Павел Рубінський та керівник заводу у місті Бяла пан Яцек Божек провели зустрічі з адміністрацією та студентами університету. Нагадаємо, міжнародна співпраця університету з фірмою «Устронянка» триває з 2007 року. Понад 200 студентів університету уже пройшли практику на заводах компанії в містах Бяла та Устронь.

На зустрічі з ректоратом університету польські колеги розповіли про досвід співробітницва бізнесу та університетів Польщі, участь у регіональних та європейських програмах розвитку. Було зазначено позитивну роль промислових підприємств у розвитку та оновленні навчальних програм вищих навчальних закладів, приведення їх у відповідність до місцевих регіональних запитів та потреб ринку.

У ході візиту польські колеги разом з науковцями кафедри обладнання харчових технологій відвідали багаторічного партнера нашого університету — сучасне та передове підприємство харчової промисловості Тернопільщини фірму "Микулинецький Бровар" у місті Микулинці. Гості ознайомилися з технологічним процесом, зустрілися з фахівцями підприємства, провели обмін досвідом роботи та відмітили високий рівень організації виробництва.

Під час зустрічі з студентами очільники фірми «Устронянка» розповіли про порядок організації та умови технологічної практики влітку 2016 року. Фірма «Устронянка» надає студентам під час практики безоплатне житло, забезпечує необхідні умови їх стажування та відпочинку. Цього року на фірмі «Устронянка» технологічну практику будуть проходити головним чином студенти, що навчаються за напрямами «Машинобудування» з професійною орієнтацією на спеціальність «Обладнання переробних і харчових виробництв», а також з напрямів «Автоматизація та комп’ютерно–інтегровані технології», «Електротехніка та електротехнології» та «Інженерна механіка». За умовами підготовки до практики студенти проходять підготовчий курс вичення польської мови у Центрі іноземних мов університету. Зауважимо, що багато учасників програми практики на фірмі «Устронянка» в подальшому продовжують навчання у польських університетах — партнерах університету за магістерською програмою подвійних дипломів у Люблініській Політехніці та Опольскій Політехніці, приймають участь у програмах академічної мобільності Європейського Союзу.

За довідками та для реєстрації на участь у програмі практики на фірмі «Устронянка» у Польщі просимо студентів звертатись у відділ міжнародних зв’язків ТНТУ, каб. 44, корпус 2, тел. 252976.