Студентка ФЕМ взяла участь у конференції Балтійської програми університетів

З 20 по 24 квітня 2016 року студентка групи ПФм-41 спеціальності 8.03050801 «Фінанси і кредит» факультету економіки та менеджменту Валентина Колосівська (науковий керівник — к.е.н., доцент кафедри економіки та фінансів Т.М.Винник) взяла участь у міжнародній студентській конференції «Сталий розвиток громади», яка відбулася в м. Ратнєкі (Латвія). Організатор конференції — Балтійська програма університетів.

Валентина Колосівська разом з іншими студентами з України презентувала туристичний потенціал нашої країни, зокрема Тернопільщини, закцентувавши увагу на потребі збереження природної та культурної спадщини. Лейтмотивом виступу був розвиток сталого туризму — екологічно нешкідливому туризму в довготривалій перспективі, економічно доцільному та соціально рівному для місцевих громад.

Свої ідеї та напрацювання щодо сталого розвитку представили студенти з Німеччини, Естонії, Білорусі, Фінляндії, Латвії, Польщі та Росії. Крім того програма конференції була насичена лекціями, семінарами та воркшопами.

Нагадаємо, що з 2011 року ТНТУ ім.І.Пулюя приєднався до мережі Балтійської університетської програми BUP та уклав договір з Університетом Уппсала. Балтійська університетська програма заснована в 1991 році як міжуніверситетська програма та є мережею, до якої входить понад 230 університетів та науково-освітніх закладів вищої освіти Балтійського басейну із 14 європейських країн. Діяльність програми координується Центром сталого розвитку Університету Уппсала (Швеція). Основними напрямками програми є питання сталого розвитку, охорони довкілля та демократії в регіоні Балтійського моря. Університети-учасники (центри) представляють країни, які знаходяться в басейні Балтійського моря або за його межами, у тому числі Україна, Білорусь, Німеччина, Кіпр, Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Росія, Словаччина, Фінляндія, Чеська Республіка, Швеція, Естонія.