Навчальна екскурсія студентів до Державної фінансової
інспекції області

28 вересня 2016 року студенти 4-го курсу напряму підготовки 6.030509 «Облік і аудит» та к.е.н. доцент Синькевич Н.І. відвідали Державну фінансову інспекцію області. Мета екскурсії полягала в ознайомленні з особливостями роботи галузевих відділів ДФІ.

Під час відвідин відбулась зустріч студентів із заступником начальника інспекції Шкляр Ганною Богданівною та начальником організаційного відділу Ходань Ларисою Богданівною.

Як зазначили представники державного органу, на даному етапі в ДФІ проходить реорганізація структури із укрупненням обласних інспекцій в регіональні. Тернопільська фінансова інспекція буде відноситись до Західного регіону із органом управління у місті Львові та побудовою структури за європейською моделлю, а саме моделлю управління, яку успішно використовують датчани.

Начальник організаційного відділу повідомила статистичні дані обсягів роботи ДФІ. Визначено, що інспекція обслуговує понад 1700 об’єктів різних форм власності. Стратегічні об’єкти в Україні перевіряються щорічно. Протягом року було проведено 204 ревізії і 70 аудиторських перевірок. Було виявлено порушень на суму 21,7 млн. грн., з яких 14, 1 млн. грн. відшкодовано.

Шкляр Ганна Богданівна розповіла про перспективи працевлаштування. Для того, щоб влаштуватися на роботу у Державну фінансову інспекцію області, необхідно пройти конкурс, який відбувається у 3 етапи: тестування, ситуаційні завдання, співбесіда.

Отримана інформація під час екскурсії стала для студентів вельми актуальною і пізнавальною. В такий спосіб вони збагатили свої професійні знання та щиро вдячні працівникам інспекції за ознайомлення із специфікою роботи.