ХІІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Безпека і зброя 2016»

11 - 14 жовтня 2016 року у місті Києві відбулась ХІІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Безпека і зброя 2016», де були представлені експонати понад 320 наукових установ, вищих навчальних закладів України, організацій оборонно-промислового комплексу України та закордону. Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя взяв участь у роботі виставки та інформаційно-комунікативного заходу «Наука: безпека країни та розвиток військово-промислового комплексу», 12-13 жовтня, організатор Міністерство освіти і науки України.

З доповідями виступили:

  • Яськів Володимир Іванович, к.т.н., доц., декан факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії — доповідь на тему «Використання високочастотних магнітних підсилювачів в апаратурі спеціального призначення»;
  • Паламар Михайло Іванович, д.т.н., проф., завідувач кафедри приладів і контрольно-вимірювальних систем — доповідь на тему «Системи керування антенними станціями супутникового зв’язку та радіомоніторингу»;
  • Химич Григорій Петрович, ст. викл. кафедри радіотехнічних систем, директор Наукового парку «Інноваційно-інвестиційний кластер Тернопілля» — доповідь на тему «Надширокосмугові системи радіомоніторингу НВЧ випромінювання супутникових та наземних систем зв’язку».

На виставці були представлені експонати ТНТУ за напрямом інформаційно-телекомунікаційні технології, а саме:

  • імпульсне джерело живлення з коректором коефіцієнту потужності;
  • інтегрований НВЧ комбайнер частотних С/Ku діапазонів;
  • система керування антенами та комплексами;
  • програмно-апаратний комплекс для дистанційного керування БПЛА.

За результатами заходу Міністерство освіти і науки України планує підготувати рекомендації для Уряду та відповідних міністерств та відомств щодо розвитку і підвищення науково-технічного потенціалу оборонної промисловості України.