На Міжнародній конференції в Тернопільській політехніці молоді учені обговорювали актуальні задачі сучасних технологій

17 - 18 листопада 2016 року в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбулася V Міжнародна науково-практична конференція молодих учених та студентів «Актуальні задачі сучасних технологій».

Вступним словом відкрив наукове зібрання ректор університету професор Петро Ясній. Він зазначив, що така зустріч молодих науковців в університеті проводиться уже вп'яте і цьогоріч є рекордною і за кількістю учасників — 918, і за кількістю поданих тез доповідей — 505. Петро Володимирович наголосив на тому, що ринок сучасних технологій — один із найперспективніших і швидкозростаючих, а зацікавлений діалог студентів, науковців та інженерів дасть змогу обговорити найновіші рішення в галузі будівництва, транспорту, машино- та приладобудування, комп'ютерно-інформаційних технологій, харчових біо- та нанотехнологій тощо.

Успішної співпраці та плідних результатів учасникам конференції побажали проректор з наукової роботи, д.т.н. професор Р.М. Рогатинський та начальник науково-дослідної частини к.т.н. доц. В.О. Дзюра.

Під час пленарного засідання з доповідями виступили:

  • Л.Я. Рибак «Системний аналіз і сучасні комп’ютерно-інтегровані технології»
  • Ю.І.Сєліверстова, І.А. Сєліверстов «Перспективи використання плазмових покриттів з ультра- та нанодисперсними складовими»
  • О.В. Солнцев, Є.С. Дем’яненко «Патентно-інформаційні дослідження і системно-морфологічний підхід до створення біоманіпулятора кінцівки руки людини»
  • А. Б. Гупка «Технологічне забезпечення виготовлення стрічкових гвинтових заготовок з вигнутим профілем»
  • Д. Д. Федорчук «Використання обладнання каркасних компоновок з МПС для абразивної обробки та випробування нових матеріалів»

Конференція мала розширену програму, яка складалася із семи тематичних секцій, зокрема, пов’язаних із фізико-технічними основами розвитку нових технологій; міцністю і довговічністю елементів конструкцій; сучасними технологіями в будівництві, транспорті, машино- та приладобудуванні; комп’ютерно-інформаційними технологіями та системами зв’язку; електротехнікою та енергозбереженням; фундаментальними проблемами харчових біо- та нанотехнологій; економічними та соціальними аспектами нових технологій.

Ухвалені на зібранні тези опубліковані у спеціальному збірнику, найкращі з них — рекомендовані до друку в періодичних фахових виданнях, що входять до переліку міжнародних наукометричних баз даних.