Українсько-польська співпраця:
10 РОКІВ ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ ТА УСПІХУ

31 січня 2017 року університет відвідала делегація фірми "Устронянка" з Польщі, головного партнера університету у проведенні міжнародної практики студентів, у складі віце-президента пана Павела Рубінського та директора заводу у м. Бяла пана Яцека Божека.

У цьому році партнерство університету з фірмою "Устронянка" ювілейне та налічує 10 років. Співпраця з фірмою розпочалася 29 березня 2009 року з візиту її президента пана Міхала Божека. Сторони домовились про проведення практики студентів на базі підприємств фірми "Устронянка" в містах Устронь та Бяла. На даний час у програмі практики у період з 2007 по 2016 рік взяли участь понад 320 студентів. За сприяння дирекції фірми «Устронянка» в університеті у 2010 році відкрито спільну лабораторію комп'ютерних систем і мереж (ауд. 501), де студенти опановують основи програмування, комп'ютерних наук та автоматизації технологічних процесів.

В ході візиту в університеті проведено зустрічі з ректором університету та студентами. Польська сторона подякувала ректору за успішну співпрацю протягом десяти років та висловила сподівання у продовженні партнерства. Під час зустрічі зі студентами присутні ознайомилися з історією організації співпраці та умовами проведення практики на фірмі "Устронянка". Цього року відібрано 25 студентів для проходження практики з факультету інженерії, машин, споруд та технологій та факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії. Студенти цікавились робочим графіком проведення практики, побутовими умовами проживання та відпочинку.

Польські колеги відвідали також відоме Тернопільське виробництво — підприємство "Молокія", де відзначили європейський рівень організації управління якістю на виробництві та сучасну технологію харчового виробництва.

Дирекція фірми "Устронянка" виділила додаткові місця для практики у 2017 році, тому акцентуємо увагу студентів 2-го та 3-го курсів, які бажають пройти у цьому році практику за кордоном, звернутися у відділ міжнародних зв’язків університету, к. 44.