Шоста Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційний розвиток: стратегічний погляд у майбутнє»

6 квітня 2017 року на базі кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва відбулася Шоста Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційний розвиток: стратегічний погляд у майбутнє», присвячена пам’яті почесного професора ТНТУ ім. І. Пулюя, академіка НАН України М. Г. Чумаченка.

В роботі конференції взяли участь науковці та студенти не лише Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, а й інших вищих навчальних закладів та установ України: Одеської державної академії будівництва і архітектури, Київського відділення Українського інституту стратегій глобального розвитку і адаптацій, Національного університету «Львівська політехніка», Хмельницького національного університету, Тернопільського національного економічного університету, Наукового парку «Інноваційно-інвестиційний кластер Тернопілля». Зацікавленість у роботі конференції виявили представники органів державної влади, місцевого самоврядування та представники бізнесу.

З вітальним словом до учасників конференції звернулись: декан факультету економіки та менеджменту Ціх Галина Володимирівна, начальник Науково-дослідної частини університету Дзюра Володимир Олексійович, начальник Управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Смик Олександр Іванович та директор і засновник компанії «Профі-Центр» Гевко Володимир Леонідович. Вів конференцію завідувач кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва ТНТУ ім. І.Пулюя Андрушків Богдан Миколайович.

Загалом на конференцію було подано 40 наукових праць 53-х авторів. На конференції було заслухано базові доповіді з природничої, прикладної, суспільної та гуманітарної проблематики. Зокрема з доповідями виступили: докторант Роман Шерстюк на тему «Формування багатокомпонентної моделі організаційного механізму забезпечення стабільного функціонування промислового підприємства», доцент Оксана Вівчар на тему «Соціогуманітарний вимір: кіберзлочинність як загроза економічної безпеки підприємства», магістрант Ірина Віятик «Особливості управління персоналом на підприємстві в умовах нестабільності». Найцікавіші доповіді відзначено грамотами та дипломами.

За результатами підсумків Шостого конкурсу наукових робіт молодих науковців та студентів імені академіка НАН України М. Г. Чумаченка з напрямку «Інновації на користь України», авторам неординарних ідей та пропозицій вручено авторські свідоцтва Фонду неординарних ідей і проектів. Дипломантами та переможцями визнано таких молодих науковців: Адріану Гарматюк, Христину Баксу, Ірину Віятик, Анастасію Бабюк та Світлану Цимбаляк.

До конференції було видано збірник тез доповідей, а підведені підсумки та прийняті рекомендації Шостою Всеукраїнською науково-практичною конференцією «Інноваційний розвиток: стратегічний погляд у майбутнє» сприяють визначенню напрямків подальших науково-практичних досліджень проблематики застосування інновацій як основної складової стратегічного розвитку підприємства, регіону, держави.

Матеріали Шостої Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України Чумаченка Миколи Григоровича «Інноваційний розвиток: стратегічний погляд у майбутнє».