В університеті представили театралізовану програму «Тричі мені являлася любов»

У рамках відзначення 160-річчя від дня народження Івана Яковича Франка в університеті відбулось театралізоване дійство, присвячене життєвому і творчому шляху видатного поета, прозаїка, драматурга, ученого, громадського і політичного діяча. Обдаровані студенти театрального гуртка на чолі з художнім керівником Ігорем Шаблієм підготували мистецьку програму «Тричі мені являлася любов».

Під час дійства присутні ознайомилися з епістолярною та творчою спадщиною письменника до першого кохання – Ольги Рошкевич, дружини – Ольги Хоружинської та коханих жінок – Юзефи Двонковської та Целіни Журовської.

Глядачі краще розкрили для себе таємницю творчості геніального діяча української культури, атмосферу того часу, тематику творів, головних сюжетних, соціальних і життєвих ідеалів.

Іван Франо палко кохав і не задля натхнення, а шукаючи в коханій жіночий ідеал, суголосний з народним ідеалом жінки, коханої, дружини, і прагнув вийти із самотності, особистої і суспільної.

Франко, як Петрарка й Данте, своїм життям і творчістю ствердив, що генії і любов народжуються нечасто, щоб доповнювати одне одного.

Прем'єра мистецької програми відбулася 10 травня 2017 року у читальній залі науково-технічної бібліотеки університету.

Програму підготували: Микола Пастух (Іван Франко); Софія Бондарук (Ольга Рожкевич); Соломія Гривняк (Юзефа Дзвонковська); Юлія Саржевська (Циліна Журовська); Оксана Приведа (Ольга Хоружинська); Ілона Гудь та Михайло Осадчук (ведучі); Анна Сушик (озвучення); Адріана Гарматюк, Дмитро Павлюк, Уляна Митник, Назар Чорний (вокал); Богдан Борівець (акомпанемент гітара); Едуард Каузуу, Наталія Чабан, Ельвіра Палилюлько та Назарій Мінько (акомпанемент піаніно); танцювальний колектив «СтудDance» під керівництвом Вікторії Пиріг; Богдан Бігальський та Андрій Родзоняк (фото та фотомонтаж); Юрій Кастранець (відеооператор, постановка відео).