Університет відвідали представники фірми AUTOCAM
Poland Sp. Zoo (Польща)

В рамках міжнародного співробітництва 21 червня 2017 року університет відвідали представники фірми AUTOCAM Poland Sp. Zoo (Польща): Мар’ян Вахтл — директор фірми та Томаш Барановський — керівник відділу управління персоналом.

Фірма AUTOCAM Poland Sp. Zoo знаходиться в м. Каменна Гура (100 км від Вроцлава, поряд з кордоном з Німеччиною і Чеською Республікою) та входить до групи компаній високоточних компонентів AUTOCAM корпорації NN. Головний офіс групи: Кенвуд, Мічіган, США. Група компаній високоточних компонентів AUTOCAM має 16 виробничих підприємств, розташованих в США, Франції, Мексиці, Польщі, Бразилії та Китаї, з виробничими площами 100000 м2, які виготовляють більше 2 млн. деталей щодня. AUTOCAM Poland Sp. Zoo спеціалізується на високоточному точінні, фрезеруванні, шліфуванні, свердлінні, обкатці, та термічній обробці поверхонь деталей для автомобільної галузі (деталей паливних систем, газорозподільних механізмів, стартерів, та ін.). Її головними клієнтами є всесвітньо відомі фірми, такі як Borg Warner, Brose, Continental, Bosch, Denso, Nidec та ін.

В рамках візиту відбулося знайомство з матеріально-технічною та навчальною базою, музеєм ТНТУ ім. І.Пулюя, зустріч із студентами та керівництвом університету. В результаті візиту була досягнута домовленість про укладання Угоди про співпрацю між ТНТУ ім. І.Пулюя та фірмою AUTOCAM Poland Sp. Zoo, яка передбачає проходження практик студентами спеціальності «Галузеве машинобудування» на фірмі AUTOCAM Poland Sp. Zoo. Також досягнута домовленість про входження фірми AUTOCAM Poland Sp. Zoo у Раду роботодавців ТНТУ ім. І.Пулюя.

Слід зазначити, що аналогічна угода про проходження практик уже укладена у листопаді 2016 року і працює між структурним підрозділом ТНТУ ім. І.Пулюя — Технічним коледжем (м. Тернопіль) та цією фірмою. На фірмі AUTOCAM Poland Sp. Zoo в рамках даної угоди пройшли практику 7 студентів Технічного коледжу ТНТУ ім. І. Пулюя спеціальності «Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях» та ще 8 студентів продовжують проходити практику на підприємстві.