Студенти-автомобілісти побували на екскурсії в Тернопільському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі

23 листопада 2017 року студенти груп МА-31 та МАс-32 під керівництвом завідувача кафедри автомобілів Ляшука Олега Леонтійовича та заступника завідувача кафедри Босюка Павла Володимировича здійснили екскурсію в Тернопільський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Екскурсія розпочалася з ознайомчої профорієнтаційної бесіди, яку провели заступник начальника Центру полковник міліції Дузяк І.О. та завідувач відділу інженерних, економічних, товарознавчих видів досліджень та оціночної діяльності Бодоряк Ю.Д. В ході проведення бесіди студентів було ознайомлено із завданнями, які виконують спеціалісти Експертної служби, порядком проходження навчання та служби в ОВС України, напрямками проведення судових експертиз у експертно-криміналістичному Центрі області.

Далі студенти відвідали музеї експертних підрозділів НДЕКЦ, а саме вибухотехнічний, де головний експерт-вибухотехнік капітан поліції Судомир Тарас Дмитрович провів бесіду щодо правил поводження при виявленні підозрілих або вибухонебезпечних пристроїв та речовин, попередження анонімних повідомлень про загрозу вибуху та відповідальність за їх скоєння. Екскурсантам продемонстрували експонати та макети музею вибухонебезпечних предметів Центру.

Інформацією з професійного досвіду поділився заступник завідувача відділу інженерних, економічних, товарознавчих видів досліджень та оціночної діяльності Бодоряк Юрій Дмитрович, який у автотехнічному музеї розповів про невтішні та жахливі наслідки порушень водіями та пішоходами Правил дорожнього руху.

По завершенню екскурсії студенти та викладачі кафедри автомобілів висловили бажання продовжувати співпрацю зі співробітниками НДЕКЦ та здобувати теоретичні знання і нові практичні навички завдяки роботі експертів-криміналістів.