Як написати проект розвитку навчали у Центрі розвитку місцевого самоврядування

24 - 25 квітня 2018 року на базі Тернопільського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» відбувся навчальний тренінг «Розробка та впровадження проектів розвитку», участь у якому взяли завідувач кафедри менеджменту у виробничій сфері Наталія Кирич та старший викладач кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва Роман Шерстюк.

Тренерами цього цікавого заходу були: радник з розробки та впровадження проектів Програми «U-LEAD з Європою» В’ячеслав Топоров та радник з питань моніторингу проектів регіонального розвитку Наталія Лукашенко.

Учасники навчального семінару розглянули низку ключових питань. Що таке проект розвитку громади? Як написати успішну проектну пропозицію? Які є типи проектів? Як застосовувати стратегічний підхід до визначення ідей для проектів місцевого розвитку? Хто і кому дає гроші на реалізацію проектів? А також говорили про інші важливі аспекти, які потрібно враховувати під час написання проекту.

Завдяки участі представників різних структурних підрозділів обласної адміністрації, міської ради, об’єднаних територіальних громад проведення навчання було пізнавальним та пов’язаним із практичним вирішенням проблемних ситуацій. Учасники отримали загальне розуміння проектного циклу, а також опанували методику розробки проектів, побудову їхньої логіки та структури.