Змагалися веслярі

24 травня 2018 року на Тернопільському ставі відбулися змагання з веслування на драгонботах — човнах у вигляді дракона.

Змагання на драгонботах уже не вперше проводяться на Тернопільському ставі, але вперше ці змагання проводилися в залік ІІ Відкритої Універсіади міста Тернополя управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради та Тернопільського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України в залік Універсіади Тернопільської області серед ВНЗ.

Цього разу свої уміння веслувати показали команди Тернопільського національного економічного університету, Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка, Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя.

У результаті цікавої та напруженої боротьби збірна команда нашого університету зайняла III місце (тренер-представник Ігор Казмірчук).

Вітаємо призерів змагань!

Для довідки. Човен-дракон або драгонбот — велике 10-місне каное, з головою та хвостом дракона. Попереду сидить барабанщик, який б'є у великий барабан, задаючи ритм веслярам. Десять веслярів сидять по 5 з кожного боку. На кормі перебуває керманич. Змагання з драгонботу відрізняються від таких традиційних видів греблі, як байдарка чи каное і є більш видовищними.