Про участь у виборах говорили в університеті представники державних та громадських організацій

В Україні триває передвиборча кампанія. Щоб забезпечити рівень обізнаності мешканців Тернопільщини, у тому числі молоді, яка вперше візьме участь у виборах Президента України та Верхової Ради України, а також внутрішньо переміщених осіб щодо виборчих прав — у ТНТУ провели ряд заходів.

В рамках інформаційно-просвітницької кампанії «Я Маю Право Голосу» керівництво Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області зустрілося із ректоратом, деканами факультетів та студентським активом університету. На зустрічі обговорювалися питання і методи залучення молоді до участі в голосуванні, проблеми включення до Державного реєстру виборців, зміни місця голосування, особливість механізму реалізації виборчого права для громадян України, які перебувають закордоном, виборчі порушення та методи протидії. Усім бажаючим запропонували перевірити себе у списках виборців та зробити це своїм рідним та друзям, адже кожен голос на виборах важливий.

Присутні також мали змогу ознайомитись з наочними матеріалами, які стосуються майбутніх виборів, а саме із буклетами «Як змінити місце голосування», «Памятка виборця», «Вибори без порушень», «Як проголосувати за місцем перебування», «Як проголосувати на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року внутрішньо переміщеним особам та мешканцям тимчасово окупованих територій», плакатами «Дорожня карта виборця», «Вибори без порушень».

Своєчасно донести до кожного українця інформацію про те, як скористатися своїм виборчим правом та визначити майбутнє країни активно допомагають і громадські організації. Тому в університеті відбулася ще одна зустріч із керівником Центру суспільних досліджень «ПОЛІС» Ігором Проциком. До дискусії в рамках проекту «Твій голос важливий» долучилась студентська аудиторія, яка розповіла, яким бачить майбутнього президента України.