Вже п'ять років його немає з нами

22 вересня виповнюється п'ята річниця від дня героїчної загибелі в зоні ООС студента Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Степана Стефурака.

Студент факультету економіки та підприємницької діяльності, активний учасник Революції Гідності, боєць 5-го Окремого батальйону Добровольчого українського корпусу, наймолодший боєць «Правого сектора» Степан Стефурак був ще зовсім молодим, але його відважності можуть позаздрити дорослі чоловіки. Хлопець навесні 2014 року пішов добровольцем на схід України, а восени загинув від мінометних пострілів поблизу села Піски Донецької області.

Активно відстоюючи свою громадянську позицію, будучи патріотом рідної землі, Степан Стефурак вчинками підкріплював свої прагнення до вільної, неподільної та економічно розвиненої України. Він не лише зі зброєю у руках захищав суверенітет країни, а й сумлінно навчався, щоб стати добрим фахівцем і в майбутньому долучитися до розбудови європейської України. Та не судилось...

Наш обов’язок — пам’ятати героя.

Запрошуємо академічну спільноту 22 вересня покласти квіти та запалити лампадки біля меморіальної дошки Степану Стефураку (корп.№2, вул. Руська, 56), 23 вересня — розпочати лекційні та практичні заняття із хвилини мовчання в пам’ять про того, хто поклав життя на вівтар боротьби за свою країну.

Продовженням вшанування пам'яті стане зустріч із бойовим побратимом хлопця — керівником Обласного Штабу "Правого сектора" Тернопільщини Назаром Сарабуном — 23 вересня о 9.30 в аудиторії імені Степана Стефурака (ауд.71, корп.№2, вул. Руська, 56).