В університеті обговорили можливості співпраці в сфері трансферу технологій з представниками ФГ «Гадз»

28 вересня 2023 року відбулася зустріч між технічним директором ФГ «Гадз» Віктором Джулою та ректором Тернопільського національного технічного університету Миколою Митником. На зустрічі також були присутні перший проректор Олег Ляшук та завідувачі кафедр обладнання харчових технологій, харчової біотехнології і хімії, комп'ютерно-інтегрованих технологій, автоматизації технологічних процесів і виробництв.

Фермерське господарство «Гадз» є лідером у вирощуванні фруктів в Україні та використовує передові аграрні технології (сертифікат GlobalG.A.P.). Завдяки сушильній лінії «Укрсушка» та новому фруктопереробному заводу, на підприємстві виготовляють яблучні чіпси та натуральні соки, відповідно до високих стандартів якості (сертифікат FSSC 22000).

Під час зустрічі було детально обговорено різноманітні питання пов’язані з підготовкою кваліфікованих фахівців різних спеціальностей та можливою співпрацею в сфері трансферу технологій. Дискусія продовжилася на рівні кафедр. Під час зустрічей увагу було акцентовано на перспективах інтеграції теоретичних засад та практичних навичок у освітніх програмах, особливостях проходження практик студентами та можливостях удосконалення навчальних лабораторій.