Університет відвідали представники енергетичних компаній ТЗОВ «Енергософтком» та ТЗОВ «Інтехенерго»

21 листопада 2023 року відбулася зустріч директора компанії ТЗОВ ''Енергософтком'' Миколи Кравця та директора компанії ТЗОВ «Інтехенерго» Ігоря Мельника із адміністрацією університету.

Делегацію гостей зустрічав ректор Микола Митник, перший проректор Олег Ляшук, завідувач кафедри електричної інженерії Микола Тарасенко та доцент кафедри електричної інженерії Богдан Оробчук.

Компанія ТЗОВ «Енергософтком» займається розробкою, впровадженням в роботу, технічною підтримкою програмного комплексу ''Автоматизована система технічного обслуговування та ремонтів'' для операторів систем розподілу. Компанія ТЗОВ «Інтехенерго» є офіційним дистриб'ютором продукції фірми Mikronika (республіка Польща) в Україні та займається впровадженням і технічною підтримкою оперативно-інформаційного керуючого комплексу SCADA-DMS SYNDIS RV.

Обидві компанії охоплюють своєю продукцією чимало регіонів України, зокрема Тернопільську область.

Керівники компаній ознайомились з технічним оснащенням навчальних лабораторій кафедри комп’ютерно-інтегрованих технологій, відвідали Центр підготовки інструкторів та підтримки академій та Центр інформаційних технологій мережевої академії Cisco. Також керівникам цих компаній було продемонстровано лабораторії навчально-методичного центру «Електроенергетик» кафедри електричної інженерії та розроблене лабораторне обладнання і методичне забезпечення навчального тренажера на базі програмно-апаратного комплексу «Стріла».

Попередньо укладено домовленість про розгортання співпраці між ТЗОВ «Енергософтком» і ТЗОВ «Інтехенерго» та Тернопільським національним технічним університетом імені Івана Пулюя, зокрема щодо інтеграції та впровадження програмних продуктів цих компаній в навчальний процес за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».