Міні-сесія Європейського молодіжного парламенту в Україні

25 - 26 березня 2011 року в ОМЦ «Політехнік» ТНТУ ім.І.Пулюя відбулась презентація та міні-сесія Європейського молодіжного парламенту в Україні.

Завдяки іноземним студентам нашого університету, а саме Ученні Егбету та Ноа Еджньо, які є членами Європейського молодіжного парламенту, Тернопіль та ТНТУ ім.І.Пулюя були обрані місцем проведення міні-сесії ЄМП.

В підтримку молодіжної ініціативи і євроінтеграції виступила міська влада Тернополя, це засвідчив під час зустрічі заступник міського голови Тернополя з гуманітарних питань, Леонід Бицюра.

Отже, що ж таке Європейський молодіжний парламент?

Європейський молодіжний парламент (ЄМП), як зазначила Євгенія Мелеховець, студентка Київського інституту міжнародних відносин та безпосередня учасниця ЄМП, заснований у 1987 році як європейський проект для шкіл, що поширює ідею єдиної Європи та європейського громадянства; має представництва у 35 країнах (як країни ЄС так і суміжні держави); кожний рік залучає 20000 учасників з усієї Європи; щорічно проводить 3 міжнародні сесії, на які приїжджає близько 250 молодих людей з різних частин Європи.

Основна мета міжнародних, національних та регіональних сесій Європейського Молодіжного Парламенту, полягає в демократичних принципах, що дає можливість учасникам виховувати в собі лідерські якості, вміння працювати в команді, практикувати свої знання з англійської та французької мов, розвивати свої ораторські здібності, ламати в собі стереотипи та вивчати Європу та основним результатом роботи міжнародної сесії є резолюція, яка містить ідеї та рішення, обговорені та прийняті комітетами. Ті резолюції, що отримують схвалення на Генеральній Асамблеї, надсилаються до Європейського Парламенту як молодіжна ініціатива.

Проект «ЄМП – Україна» діє в Україні як молодіжна громадська організація уже з 2002 року.

Серед членів «ЄМП-Україна» налічується більш ніж 1000 молодих людей у різних регіонах України, які навчаються у старших школах, престижних університетах та інших вищих навчальних закладах.

Багато членів «ЄМП-Україна» є представниками органів студентського самоврядування, інших молодіжних неурядових організацій, ЗМІ, урядових структур та приватного сектору.

Кожен бажаючий віком від 16 до 22 років може приєднатись до ЄМП. Більш детальну інформацію можна знайти на сайті www.eyp-ua.org