Без дискримінації і ксенофобії

14 квітня 2011 року в ТНТУ ім.І.Пулюя відбулась інформаційно-просвітницька зустріч з питань протидії ксенофобії, расової та етнічної дискримінації в українському суспільстві, зокрема в Тернопільській області.

Під час зустрічі іноземні студенти мали можливість поспілкуватись із завідуючим сектором у справах національностей відділу у справах національностей та релігій головного управління з питань внутрішньої політики, національностей, релігій, преси та інформації ТОДА Парилом Тарасом Степановичем. Він зазначив, що Україна ратифікувала ряд нормативних документів, які забороняють всі форми расової й іншої дискримінації та стають на захист основних прав та свобод людини. Також в Україні діє власна нормативно-правова база, яка регламентує питання даного характеру. Ст.24 Конституції України наголошує на тому, що не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Парило Тарас Степанович порекомендував іноземним громадянам об'єднуватись в національні спільноти, створювати громадські організації, щоб таким чином більш краще показати культуру, традиції, ментальність свого народу і тим самим стати ближчими до нас та одини до одного без бар'єрів дискримінації і ксенофобії.