Змагання з легкоатлетичного кросу

Традиційно весняної пори проводяться різноманітні легкоатлетичні змагання. «Королева спорту» зібрала 7 найсильніших команд студентів-спортсменів, які змагалися у легкоатлетичному кросі VI літньої Універсіади області серед ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації. Змагання проходили 28 квітня 2011 року у Кутківецькому лісі. Тепла, сонячна погода створила спортсменам найкращі умови для виявлення найвитриваліших бігунів.

У командному заліку впевнено перемогла команда ТНЕУ-1, яка випередила першу команду майбутніх педагогів (ТНПУ ім. В.Гнатюка). Третьою фінішувала друга команда педагогічного університету. На жаль, наша збірна у неповному складі посіла п’яту сходинку, хоча могла б стати третім призером, якби не захворюваність основних бігунів та байдужість деяких студентів, які ігнорували даний захід. Але, незважаючи на це, все ж таки і на нашій вулиці було свято. Біг на 3000 м другою завершила студентка гр. БП-21 Ольга Лазута, в результаті – срібна медаль.

Основна боротьба протягом всієї дистанції тривала між трьома спортсменками із сімнадцяти, які стартували. Спочатку темп бігу задавала представниця ТНЕУ-1 Ганна Ніженко, після другого кілометру лідирувала наша Оля, але фінішним спуртом перемогу “вирвала” представниця ТНПУ-1, МС України, член збірної команди України Тетяна Трачук.

Напружена боротьба тривала також і серед юнаків у бігу на 5000 м. Ще одну нагороду для нашого університету завоював студент гр. МБ-21 Назар Іваськів, який став бронзовим призером.

Варто відзначити також вдалий виступ студентки гр. ЕМ-31 Людмили Михайлишиної, яка хоча й не стала призеркою, проте у компанії з майстрами спорту України зуміла покращити особистий результат у бігу на 2000 м аж на 22 секунди!

На фото ви можете побачити нашого бронзового призера Назара Іваськіва та жіночу першість з легкоатлетичного кросу.