VI міжнародний пленер органів студентського самоврядування

Що ж таке VI міжнародний пленер органів студентського самоврядування?

VI міжнародний пленер органів студентського самоврядування – захід, що ставить за мету поєднати оздоровлення студентських лідерів України із навчанням та обміном досвіду стосовно реальних механізмів і засобів відстоювання прав та інтересів студентської громади. У межах заходу використовується проведення семінар-тренінгів щодо ролі студентського самоврядування у навчально-виховному процесі; стратегічного планування та управління проектами в органах студентського самоврядування; правових аспектів діяльності студентських об’єднань тощо.

Цей захід зібрав найактивнішу сотню студентських лідерів України, а також представників з Німеччини, Росії та Іспанії.

Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя представляли голова студентської ради Ірина Козбур та заступник голови Марія Цьонь. З Тернопільської області також були присутні представники ТНПУ ім. В.Гнатюка.

У Пленері, окрім лідерів студентського самоврядування України, брали участь представники організацій-партнерів НСС - членів Європейського студентського союзу.

Національний студентський союз протягом останнього тижня літа зібрав найактивнішу сотню студентських лідерів України. Тут, в с.Коблево Березянського району Миколаївської області відбувався шостий міжнародний пленер з питань студентського самоврядування, академічних прав та соціального захисту студіюючої молоді.

Він дав нагоду набути нові знайомства лідерам різних вузів України. Пізнавальними для всіх стали навики по формуванню команди від голови громадської асоціації “BEST” Олександра Явлінського. Дуже активно обговорювали новий проект Закону України “Про вищу освіту”. Ефективними дебатами відзначився круглий стіл по обговоренню Болонського процесу. Європейський вимір та прагми навчання тут висвітлював член національної групи експертів Юрій Рашкевич.

Пленер отримав статус міжнародного, адже тренінги проводили також учасники союзу російськомовної молоді Німеччини та одного з членів студентського самоврядування Іспанії.

Цьогорічний пленер, традиційно складався з освітньо-просвітницької частини у формі тренінгів, семінарів та круглого столу, а також рекреаційно-розважальної — тематичні вечори, флешмоби та квести. Утім, коли торішні школи були зорієнтовані більш на проектну діяльність самоврядування, то цьогорічний пленер був спрямований поглибити знання молодих лідерів у правовій сфері діяльності органів студентського самоврядування, щоб всі добре засвоїли права та обов’язки, гарантовані їм законом.

Також учасники цьогорічного пленеру разом з головою громадської організації «BEST» Олександром Явлінським вчились правильно будувати команду. Разом з президентом НСС Анатолієм Ігнатовичем вивчали міфи та реальність нового проекту Закону України «Про вищу освіту». А проректор НУ«ЛП», член національної групи експертів з впровадження Болонського процесу Юрій Рашкевич провів для учасників пленеру тригодинний семінар на тему «Болонський процес: зміна парадигми навчання». Організатори пленеру цього року вперше запросили кореспондентів «Дня», щоб ті як представники ЗМІ розповіли студентським лідерам, як правильно організувати роботу з мас-медіа.

Але найбільше всім запам’яталося святкування Дня Незалежності, адже студенти з різних куточків України, одягнуті у вишиванки, брали участь у потужному тематичному квесті.

То ж, сподіваємось, до нових зустрічей у наступному VII міжнародному пленері органів студентського самоврядування.