Науковець ТНТУ взяв участь в конференції від Європейської академії досліджень молекулярного водню в біомедицині

Завідувач кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ, професор Олег Покотило на запрошення Європейської академії досліджень молекулярного водню в біомедицині взяв участь у 1-ій конференції Академії, яка відбулася 17 - 21 жовтня 2022 року в Конгрес-центрі Словацької Академії Наук у Смоляніцькому замку.

Конференція зібрала провідних науковців, лікарів, молекулярних біологів та представників провідних університетів, наукових інститутів і медичних клінік із 18 країн світу, які займаються дослідженням і терапевтичним використанням водню та його унікальних властивостей.

Професор Олег Покотило мав честь виступити із пленарною доповіддю «Кореляційні зв’язки між вмістом молекулярного водню, рН, Редокс-потенціалом і мінералізацією вод залежно від систем генерування Н2». Також Олег Степанович був співголовою однієї із 5-ти секцій разом із директором Міжнародного Інституту досліджень молекулярного водню проф. Т.Л. Бароном.

Науковець Олег Покотило презентував результати своїх досліджень у вигляді монографії «5 фундаментальних постулатів пиття води» англійською мовою, яка зацікавила наукову аудиторію та зумовила жваву дискусію.

На конференції було узагальнено результати з використання молекулярного водню у питній воді, інгаляціях чи ін’єкціях при понад 100 патологіях. Наукову цікавіть колег викликали результати досліджень про вплив молекулярного водню у агропромисловому секторі при вирощуванні рослинної і тваринної сільськогосподарської продукції та її переробленні.