Студенти та викладачі ТНТУ разом з усією Україною написали Диктант національної єдності

У День української писемності та мови до найбільшого україномовного флешмобу традиційно приєдналися Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя та мільйони українців у світі.

Сьогодні українська лунає по всьому світу. Наша мова — це також мова Перемоги, якої ми всі так чекаємо, і яка з кожним днем стає все ближчою.

Попри все, радіємо і дякуємо Збройним Силам України, що мали змогу взяти участь у події, яка вже 22 роки єднає українців!

— Пишучи диктант одночасно з багатьма іншими людьми, які приєднуються до події не лише в Україні, з’являється надзвичайне відчуття єдності, приналежності до чогось великого, масштабного, важливого, – відзначають учасники акції єднання навколо рідної мови у ТНТУ.

Нагадаємо, що Радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського Радіо у 2000 році. Щороку диктант розширює межі – у ньому беруть участь люди різного віку і найрізноманітніших професій, долучаючись до радіодиктанту на знак поваги до української мови.

10 листопада буде оприлюднено текст диктанту, тому якщо ви хочете, щоб ваш диктант перевірили фахівці, ви можете:

  • Надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.
  • Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.